#1 In Cactus Schoenen Klantenbeoordeling = 9,8 Gratis Thuisbezorgd & Retour
Vragen? Gebruik de Chat!

! PROFITEER VANDAAG VAN EXTRA KORTINGSCODE "V-CYBER" !

Cactusleer als duurzaam alternatief voor traditioneel leer: genoeg voor de hele wereld?

Cactusleer is een steeds populairder wordend alternatief voor traditioneel leer, omdat het duurzamer en diervriendelijker is. Maar als er slechts 3 miljoen nopal cactussen op Mexicaanse boerderijen zijn en hun bladeren in één maand teruggroeien na het afsnijden, kunnen er dan genoeg cactusleerschoenen worden geproduceerd voor de 7 miljard mensen op deze planeet?


Het antwoord is helaas nee. Als we kijken naar de wereldbevolking en de vraag naar cactusleer, dan zijn 3 miljoen nopal cactussen simpelweg niet genoeg. Houd er echter rekening mee dat cactusleer nog steeds een relatief nieuw materiaal is en nog niet veel fabrikanten het gebruiken. Dit betekent dat de productie nog steeds laag is en de prijs hoger ligt dan die van traditioneel leer. Als de vraag naar cactusleer zou toenemen, wordt het interessanter voor boeren in warme gebieden om cactussen te verbouwen. 


Het is dus (zoals altijd) een wisselwerking tussen vraag en aanbod. Als consumenten eerder kiezen voor duurzame alternatieven, zullen boeren eerder kiezen deze te verbouwen. Op dit moment worden Nopal cactussen door één cactusfarm verwerkt tot cactusleer. De meeste boeren verkopen de cactussen als groente voor mens en dier. Veel Mexicanen genieten dagelijks van een stuk cactus (zonder stekels). Bovendien wordt het gebruikt als groenvoer voor vee.  


Hoewel er op dit moment niet genoeg nopal cactussen zijn om cactusleer te produceren voor de hele wereldbevolking, sporen we mensen aan om te blijven zoeken naar duurzamere alternatieven voor traditioneel leer en om bewuster te zijn van de impact van onze kleding- en schoenenkeuzes op onze aarde.