#1 In Cactus Schoenen Klantenbeoordeling = 9,8 Gratis Thuisbezorgd & Retour
Vragen? Gebruik de Chat!

VOUROC STOPT ER MEE (DEFINITIEF) --> VANDAAG OPHEFFINGSUITVERKOOP: 70% KORTING OP ALLES (OP=OP)

Ons Verhaal

Ons verhaal

Wij, Jochem en Joran, vonden dat de huidige fashion industrie nog te weinig gebruik maakt van duurzame materialen. Voor producten die zoveel gebruikt worden en zo vaak opnieuw worden aangekocht, moest een beter alternatief zijn. Als jonge vaders willen we onze kinderen een mooie toekomst bieden. Hetzelfde geldt voor medeoprichters Bas en Renze, die ruim zeven jaar ervaring hebben in de schoenenwereld. Zij sloten aan om gezamenlijk met duurzame schoenen een stap in de goede richting te zetten. 

Het idee ontstond om duurzame en modieuze schoenen te ontwikkelen. Schoenen die je voor ieder moment kunt dragen. Het doel was duurzaamheid, dus kozen we voor cactusleer. De cactusplant groeit namelijk op droge grond, heeft weinig water nodig en absorbeert CO2. 

Na een twee jaar durend ontwikkeltraject, lukte het om dezelfde kwaliteitstests succesvol te doorlopen als voor klassieke lederen schoenen. 

Anno 2023 zijn Vouroc’s verkrijgbaar via verschillende winkels én natuurlijk via onze eigen vertrouwde webshop. 

We blijven de schoenen en de keten verder ontwikkelen en verduurzamen. Wist je bijvoorbeeld dat bij Vouroc kosten in rekening worden gebracht voor een retour? De co2-uitstoot van retouren ligt dusdanig hoog dat we dit vanaf de aankoop willen beperken.

Elke dag zetten we ons weer in om uiteindelijk de toekomst van onze kinderen te waarborgen. Ons motto is niet voor niets: “Laat de wereld mooier achter dan je haar gevonden hebt”. 

 

Waar staat Vouroc voor?


De naam Vouroc is ontstaan uit het Engelse woord voor oeros (aurochs). De ‘V’ staat voor vegan. De oeros is een uitgestorven wild rund. Het idee is dat er geen dieren meer hoeven uit te sterven wanneer je wat minder vlees eet en schoenen draagt van cactusleer.