Kalahari Blue

Kalahari Blue

#1 In Cactus Schoenen Klantenbeoordeling = 9,8 Gratis Thuisbezorgd & Retour
Vragen? Gebruik de Chat!

VOUROC STOPT ER MEE (DEFINITIEF) --> VANDAAG OPHEFFINGSUITVERKOOP: 70% KORTING OP ALLES (OP=OP)

Kalahari Blue

Normale prijs 159,95 Slechts 47,99
Op voorraad Slechts 2 beschikbaar!
SKU
8720847650788
Maximale duurzaamheidscore
Amazon Innovation Awards 2023 Finalist
CO2-absorberend, 98,82% waterbesparend & 100% diervriendelijk
Handgemaakt en"veel betere kwaliteit dan schoenen van dierenleer"
Inclusief GRATIS extra's t.w.v. 200,00
96% past de schoenen direct door het volgen van onderstaand maatadvies
1 jaar garantie
9,8 = (o.b.v. onafhankelijk & eerlijke reviews)
"Niet Goed? Geld Terug!"-Garantie (100 Dagen)
Achteraf Betalen (Eerst Passen)
22k+ Funding op Kickstarter
Voor 20:30 besteld (ma-vr), morgen gratis verzekerd bezorgd ()
93% beveelt Vouroc aan en houdt zijn schoenen, maar voor het geval dat... je kunt binnen 100 dagen eenvoudig en gratis ruilen of retourneren
Maatadvies: Vouroc schoenen vallen wat kleiner uit in de lengte: ongeveer een halve schoenmaat. Draag je altijd maat 44? Bestel dan maat 44. Kom je tussen twee maten uit (je draagt maat 43 en de andere keer maat 44)? Kies dan voor maat 44. Zie "Maatadvies" op deze pagina voor meer informatie.

+ Deze EXTRA'S krijg je er helemaal GRATIS bij:

+ GRATIS
Verzekerd Bezorgd
(t.w.v. 20,00)
Vandaag besteld (ma-vr), morgen geleverd (+tracking link +verzekering) 

+ GRATIS
Ruil- & Retour Garantie
(t.w.v. 15,00)

100 dagen, moeiteloos & kosteloos

+ GRATIS
Verwisselbare Binnenzool
(t.w.v. 20,00)

Verwisselen in enkele seconden

+ GRATIS
Anti-Slip Buitenzool
UPGRADE
(t.w.v. 25,00)
Glij niet uit!

+ GRATIS
Bamboe
-Schoenlepel
(t.w.v. 10,00)

"Dat gaat makkelijk!"

+ GRATIS
1x VIP Lijst Toegang
(t.w.v. min. 55,00)

Ontvang (extreme) voordelen

+ GRATIS
5-Sterren
"Duurzame" After-Service
(t.w.v. min. 55,00)

Live Chat / WhatsApp / Email / Telefoon

= TOTAAL T.W.V. 200,00 (--> DEZE EXTRA'S ONTVANG JE GRATIS)

En met deze zekerheden ben je volledig risicovrij..

Ijzersterk Maatadvies
96% past de schoenen in 1x door het maatadvies te volgen

"Niet goed?
Geld Terug!
"
-Garantie
100 dagen!

Eerst Passen,
Daarna Pas Betalen

Met Klarna Pay Later

 1 Jaar Garantie
"Onovertroffen kwaliteitsgarantie
!" 

 Cijfer = 9,8
Eerlijke,  onafhankelijke beoordelingen 

 Amazon Launchpad Innovation Awards 2023
Genomineerd & Finalist 

De strakste cactus Chukka Boots ter wereld: Kalahari Blue

Vouroc presenteert de Kalahari Blue: duurzame cactusleren chukka boots die er nog eens te gek uit zien ook. De ideale schoen die geschikt is voor tal van gelegenheden en waar mensen van opkijken!

Minimaal watergebruik

Biologisch afbreekbaar

Comfortabel & Modern design

100% vegan, gemaakt van cactus

Maar wacht, cactusleren schoenen?

Zeker! Met innovatieve technologie verandert een stekelige cactus in een uiterst comfortabele schoen… En nee, dat de schoen is gemaakt van een cactus merk je niet tijdens het dragen. Geen stekelige plant.. integendeel: super zacht en fijn leer om je voeten!

Laat je verrassen door uitstekende kwaliteit, sterk en ademend cactusleer en prachtige designs. Dit is de perfecte schoen als het gaat om modern design, comfort, duurzaamheid en diervriendelijkheid. Er is vanaf nu geen reden meer om niet trots te zijn op wat je draagt!

Kies voor 1 paar schoenen van cactusleer i.p.v. reguliere schoenen van dierlijk leer en..

 • ..(1) je reduceert de CO2-uitstoot met 99,93%
 • ..(2) je reduceert waterverspilling met 98,83%
 • ..(3) je reduceert de totale wereldwijde stikstofuitstoot tot wel 33%
 • ..(4) je reduceert onnodig dierenleed
 • ..(5) je reduceert ontbossing tot wel 80%
 • ..(6) wij planten een stikstof- en CO2-absorberende cactus

Meer weten over hoe we bij Vouroc zijn gekomen? Bekijk dan "Visie Vouroc" op deze pagina.

Uitgangspunten & Ontwerp Vouroc

De belangrijkste reden om Vouroc te starten, is dat de “nette herenschoen” nog altijd geen duurzaam alternatief heeft. Dat is funest voor de aarde (en we hebben er maar 1), voor dieren, onze kinderen en kleinkinderen.

Echter, qua looks kan de klassieke schoen nog altijd erg stijlvol zijn. Gegeven dat een ruime meerderheid nog altijd het liefst traditionele herenschoenen draagt (in plaats van andere soorten “nette schoenen”), hebben we een collectie herenschoenen ontworpen waarin de herkenbare, klassieke en authentieke uitstraling van herenschoenen behouden zijn gebleven. Zo kunnen we ook de grootste impact maken: we willen immers zoveel mogelijk milieuvervuiling, dierenmishandeling en waterverspilling voorkomen.

Dit doen we door te vervangen “wat men momenteel (toch al) draagt”, door eindelijk een duurzaam alternatief te bieden in de vorm van cactusleer. En we gaan graag een stapje verder. Anno de 21e eeuw speelt een modern design ook een rol. We hebben daarom - samen met gerenommeerde schoenontwerpers - gekozen voor minimalisme (geen oubollige ornamenten of andere fratsen) en een klein vleugje frivoliteit (cactus icoontjes en gekleurde achterkant bijvoorbeeld). Uiteraard geheel zonder “de ziel” uit de klassieke herenschoen te halen. 

Al met al, is zo een compleet nieuwe schoenen collectie ontstaan die niet alleen duurzaam en diervriendelijk is, maar ook op het gebied van design echt iets unieks presteert: klassiek en modern worden namelijk op een geweldige manier gecombineerd. Dit is dé herenschoen van het jaar!

Als klap op de vuurpijl hebben we onze collectie in samenwerking met onze prominente ontwerpers aangevuld met sneakers en runners, waaronder de Mojave Green of de Sahara Black. Nu kunnen we echt "claimen" dat er een duurzaam alternatief is voor iedere gelegenheid!

Feiten & Cijfers

Naast dat de schoenen er mooi uitzien en lekker zitten, zijn er vanuit duurzaamheidsperspectief tal van redenen te noemen waarom je vandaag nog over moet stappen op schoenen gemaakt van cactusleer. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

 • Schoenen gemaakt van dierenleer stoten gemiddeld 40.7 KG CO2 uit per paar schoenen, PU 5.8 KG CO2 en cactus leer slechts 28 gram CO2 per paar schoen. Dit is een besparing van maar liefst -99,93% ten opzichte van dierenleer.
 • Neem je de absorptie van cactussen mee, dan is de productie van cactusleer eigenlijk CO2-negatief!
 • De productie van een kilo dierenleer kost 17.000 liter water. De productie van cactusleer slechts 200 liter! Met andere woorden: een verbeterslag van factor 85.
 • Bij de productie van een kilo PU wordt 580 liter water gebruikt, ook hier is cactusleer 190% duurzamer.
 • Door te kiezen voor schoenen van cactusleer reduceer je dierenleed met 100%.
 • Het land dat nodig is voor de productie van vlees en leer is de grootste aanjager van ontbossing in het Amazonegebied: maar liefst 80% van de totale ontbossing wereldwijd. De afgelopen 13 jaar is er maar liefst een gebied ter grootte van Marokko verloren gegaan.
 • Daartegenover staat dat er slechts drie bladeren van de cactus nodig zijn om een strekkende meter cactusleer te maken (1 bij 1.4).
 • Daarnaast krijgen de planten ruimte om terug te groeien en gaan deze tot wel 8 jaar mee! Verder zorgen cactussen voor een gezonde aardbodem door grondstoffen en mineralen terug te geven.

SCHOENEN MAATADVIES

96% van onze klanten past de schoenen direct met behulp van ons maatadvies. Om ervoor te zorgen dat dit voor jou ook geldt, is het belangrijk het volgende in acht te nemen: Vouroc schoenen vallen iets kleiner uit in de lengte, ongeveer een halve schoenmaat.

Draag je bijvoorbeeld altijd maat 44? Bestel dan maat 44. Kom je tussen twee maten uit (je draagt maat 43 en de andere keer maat 44)? Kies dan voor maat 44. 

Vouroc schoenen hebben breedtemaat G. Als je voeten niet buitengewoon breed of smal zijn, dan moeten Vouroc schoenen jou zeker passen. Alle Vouroc schoenen hebben dezelfde pasvorm en leest. Als je reeds Vouroc schoenen draagt, dan kun je altijd dezelfde maat blijven bestellen. 

Twijfel je nog over je maat of wil je meer zekerheid dat je de juiste maat bestelt? Meet dan je voetlengte op om de juiste Vouroc schoenmaat te vinden. Om je voetlengte te meten, plaats je de achterkant van je hiel tegen een rechte muur of object:

1. Meet je voetlengte: meet je voetlengte door een liniaal of meetlint plat op de grond te plaatsen, recht langs de binnenkant van je voet, van je hiel tot je tenen. Plaats een voorwerp met een platte kant recht tegen je tenen, waarbij de rechte kant het uiterste punt van je (langste) teen raakt. De onderkant van dit voorwerp valt nu loodrecht op het liniaal of meetlint dat op de grond ligt.

De afstand tot dit punt is jouw voetlengte (gemeten vanaf de muur waar je je hiel tegenaan hebt geplaatst). Gebruik deze meting als "voetlengte" bij stap 2. Overigens kunnen de voetlengtes tussen je voeten verschillen. Dit is normaal. Gebruik altijd de voetlengte van je grootste/langste voet.

2. Bepaal de juiste Vouroc schoenmaat: gebruik de "voetlengte" uit stap 1 en plaats deze in de Schoenmaat kolom. In de kolom Vouroc schoenmaat vindt u vervolgens de juiste Vouroc schoenmaat (passend bij jouw voet):

Vragen? Neem dan contact op via onze Live Chat of per e-mail. Mochten de schoenen alsnog niet blijken te passen, dan kunnen deze altijd gratis en makkelijk geretourneerd of geruild worden.

Riemen maatadvies

Als vuistregel geldt dat de juiste riemmaat = heupomtrek in cm. De meting van de riemmaat eindigt namelijk bij het middelste riemgaatje. Dit correspondeert met de heupomtrek, omdat dit de effectieve afstand is hoe u de riem om de heupen draagt. De totale riemlengte is dus groter dan de heupomtrek, omdat deze meting niet eindigt bij het middelste riemgaatje, maar tot het uiteinde van de volledige riem. 

 Wil je jouw riemmaat weten? Neem dan een meetlint voor het achterhalen van de omtrek van je heup. Leg het meetlint over de plek waar je jouw riem wenst te dragen.

- Komt de meting uit op 85-100 centimeter? Kies dan voor riemmaat 90. 
- Komt de meting uit op 100-110 centimeter? Kies dan voor riemmaat 100. 
- Komt de meting uit op 110-120 centimeter? Kies dan voor riemmaat 110.

Voeg onderstaande producten toe aan jouw bestelling!